LOGIKO-P JÁTÉK Személyes beállítások  Kosár tartalma  Megrendelés  
  Főoldal » Katalógus » Társasjátékok » Személyes beállítások  |  Kosár tartalma  |  Megrendelés   
Termék kategóriák
* QUADRILLA-> (16)
* HAPE BAMBOO (9)
* LOGICO-> (167)
* LÜK-> (246)
* MI MICSODA-> (99)
AGYMENŐK KÁRTYACSALÁD (6)
Építőjátékok-> (11)
Járművek, parkolók (3)
Készségfejlesztők - egyszemélyes-> (101)
Kisgyermekjátékok (55)
Kreatív (17)
Könyv-> (62)
Logikai játékok-> (13)
Puzzle, kirakós-> (51)
Társasjátékok-> (157)
  Kártyajátékok (13)
  Gyerek társas (15)
  Családi társas (18)
  Felnőtt társas (9)
Tudományos játék (2)
Ördöglakatok->
Gyártók
Árkategóriák
Újdonságok tovább
MOZAIKKÉP KÉSZÍTÉS - EZER VIRÁG
MOZAIKKÉP KÉSZÍTÉS - EZER VIRÁG
4,690Ft
Gyorskeresés
 
Ide kell beírni a keresett cikk nevét
Összetett keresés
Információk
Logikó-P honlap
Logikó-P Játékbolt Vecsés
Rólunk
 --
Szállítás és garancia
Az adatkezelésről
A használat szabályai
Ált. szerződési feltételek
Vevőszolgálat
FIVE TRIBES - ÖT TÖRZS 14,990Ft


Ajánlott életkor: 13 - 99 éves korig
Játékosok száma: 2 - 4 fő
Játékidő: 60 - 120 perc

A szultanátus uralkodó nélkül maradt, a sivatag kincsei pedig szabadon hevernek mindenfele. A jóslat szerint egy idegen érkezik, aki egyesíti a birodalmat az Öt Törzs segítségével. Vajon te leszel a kiválasztott, aki a dzsinnek kegyét élvezve meghódítja Naqala földjét?

Az Öt Törzs

A Five Tribes egy nagyon egyszerű stratégiai játék, melyben vándorokat alakítotok, akik épp’ most érkeztek a legendás Naqala városállamába. Célotok a törzseket irányítva és a mágikus dzsinneket felébresztve minél nagyobb befolyást szerezni, így jutva győzelmi pontokhoz. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az lesz az új szultán.

A sivatag világa
A sivatag egy folyton mozgó tömeg, épp’ ezért minden játék első lépése a játéktér összeállítása. A lapkákból összeállítjátok a terepet oázisokkal, városokkal, majd a figurákat szét kell osztani. Minden lapkára pontosan három bábu kerül. A bábuk színe a törzsi hovatartozást jelenti. Az öt törzs mindegyike más képességekkel rendelkezik. A sárga vezír győzelmi pontot ad, a zöld kereskedő nyersanyagot, a fehér bölcsek a dzsinnek hatalmát teszik elérhetővé, a kékek az építőmesterek, míg a pirosak az orgyilkosok. Minden csoport segítségére szükségetek lesz a felemelkedéshez.

Ahogy az embereknek, úgy a sivatag helyszíneinek is van különlegessége. A homoktengerben utazva oázisokra leltek, ahol pálmák nőnek, városok, ahova palotákat emeltek, piacok, ahol kereskedhettek. Szent helyekre is eljuttok majd, ahol a dzsinnek tanyáznak.

A törzsek utazása

A soron következő játékos kiválaszt egy mezőt, amelyről felveszi az összes figurát. A figurák egyikét le kell helyeznie a szomszédos mezők valamelyikére. Ha van még a kezében bábu, akkor ismét csak le kell rakni egy következő mezőre és így tovább. Ami lényeges, hogy a legutolsó lerakott figura színe meg kell egyezzen egy ott lévő másikéval. Ez azt jelenti, hogy a lerakott utolsó figurából legalább kettő azonos lesz az utolsó érintett lapkán.

Az utolsó színnek megfelelő bábukat megkapja a játékos, aki aktiválja a képességüket, ahogy a területét is, majd jöhet a következő vándor. Addig folyik így a játszma, amíg el nem fogynak a bábuk, vagy valaki fel nem használja az utolsó tevéjét, amivel az üres lapkákat kell megjelölni.

A doboz tartalma

30 területlapka, 4 készletnyi teve és körjelző, 90 fabábu, 12 pálmafa, 10 palota, 22 dzsinn kártya, 54 erőforráslap, 96 győzelmi érme, 1 pontozótábla, 1 licittábla, 1 sorrendtábla, valamint 5 segédlap.

Az 1001 éjszaka csodái

A Five Tribes hangulata varázslatos, amit a dzsinnek szerepeltetése tesz csak még jobbá. Habár a fatartozékok igen egyszerűek, az illusztrációk mesések. A játékmenet könnyen elsajátítható mind fiatalabbaknak, mind felnőtteknek, így akár olyanokkal is játszható, akik nem ismerik a társasjátékok világát.

Ha egy kellemes stratégiai játékot kerestek az arab világot megelevenítve, akkor ez a ti játékotok!

A termék felvétele: 2016 május 24, kedd.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről
Bevásárlókosár tovább
0 termék
Gyártó információ
DAYS OF WONDER
Egyéb termékek
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről FIVE TRIBES - ÖT TÖRZS
Ajánlja a lapunkat
 
Ajánlja a lapunkat.
Vélemények a termékről tovább
Írja meg véleményét!Írjon egy ismertetőt erről a termékről!

Copyright © 2019 Logikó-P.hu
Powered by osCommerce :: Hosted by ethernaut.at